srijeda, 15. srpnja 2015.

Roladica





...obožavam rolade i stvarno ih je jednostavno napraviti...doduše nađu se ljudi kojima nikako ne uspijevaju ali mislim da s ovim receptom ne možete fulati...biskvit se topi u ustima a napraviti ga je čas posla...možete punjenje napraviti od bilo kojeg voća i pojest će se u trenu...kao što se i kod mene...pa sam morala ići još jednu napraviti sljedeći dan...i nekako mi je za ovo ljetno vrijeme odličan desert jer se kratko peče i baš osvježava u vrućim danima...



Biskvit:

4 jaja
1 žlica vode
prstohvat soli
60 g šećera od kokosove palme 
1 rum vanilin šećer
100 g glatkog brašna

Upalite pećnicu na 180 stupnjeva. 
Odvojite bjelanjke od žumanjaka pa u posudi miksajte bjelanjke sa vodom i soli dok ne postane polučvrsta smjesa. Zatim u to dodajte rum šećer i bilo koji smeđi šećer (ja koristim šećer kokosove palme jer daje baš onaj fini okus po karameli). Miksajte dok ne učvrsne tj. ne bude poput kreme. Zatim dodavajate jedan po jedan žumanjak i dalje miksajući. U to prosijte brašno pa sa pjenjačom lagano izmiješajte da se dobro poveže. Na veliki kalup za pećnicu postavite pek papir pa ulijte smjesu za biskvit, poravnajte i pecite u pećnici 12-15 minuta.
Izvadite iz pećnice i odmah vruće prebacite na mokru krpu, maknite pek papir i zarolajte kao roladu i ostavite da se ohladi.



Krema:
200 g slatkog vrhnja
1 kremfix
1 bourbon vanilin šećer
1-2 žlice meda

maline ili bilo koje drugo voće

Voće operite i posušite. Ako se radi o nekom većem voću onda ga nasjeckajte na manje komadiće. Voće koje lako potamni poprskajte sa limunovim sokom.
Slatko vrhnje izmiksajte sa kremfixom i dok očvrsne dodajte vanilin šećer i med pa sa špatulom lagano izmiješajte.

Biskvit odmotajte i namažite ga sa šlagom ali ne po cijeloj površini. Ostavite bar 4 cm sa svake strane kako vam krema ne bi iscurila van kad budete rolali biskvit.
Voće poslažite ravnomjerno po cijeloj kremi i onda lagano i oprezno roladu zarolajte. Stavite na pladanj za posluživanje, posipajte sa šećerom u prahu i ukrasite voćem.

Neka se ohladi u frižideru preko noći. Okus će biti taman kako treba. 

Baš sam ogladnila od pisanja ovog receptića... Vi u kuhinju isprobati recept a ja ću si odrezati jednu šniticu, nogice u zrak i uživati. Cmokić!

Nema komentara:

Objavi komentar