ponedjeljak, 27. siječnja 2014.

NINA NAANA

...snježna nedjelja...što pametnije raditi nego otići u kuhinju i nešto čarobirati...odlučih otputovati u neku stranu kuhinju...ovog puta Indija...već me dugo privlači napraviti naan pogačice koje su svojstvene za indijsku kuhinju i tako ih je lagano za napraviti a okus je fantastičan...sad mi je žao da ih nisam prije napravila..imam i zalihu avokada pa sam napravila super umak koji odlično ide uz ove pogačice...evo vam receptić...




NAAN POGAČE:
za 4 komada potrebno vam je
250g oštrog brašna
1 žličica sode bikarbone
1 žličica himalajske soli
180g čvrstog jogurta
2 žličice suncokretovog ulja

Brašno pomiješajte sa soli i sodom pa tome dodajte jogurt i ulje i zamijesito tijesto koje se lijepi. Ja sam to napravila sa mikserom i onda na pobrašnjenu podlogu istresite tijesto i mijesite ga dok se ne prestane lijepiti...slobodno dodajte još malo brašna. Tijesto podijelite na 4 dijela i razvaljajte ga na oblik pogače i svaku pogaču stavite na komad aluminijske folije koju ste premazali maslinovim uljem. Pećnicu zagrijte na najjače i pecite na najgornjoj rešetki tik ispod grijača par minutica dok ne posmeđi. Stavite pečenu pogaču u suhu i čistu krpu i zamotajte. Tako će vam duže ostati topla i neće se osušiti.

AVOKADO UMAK:
1 avokado
sok 1/2 limuna
prstohvat soli
malo papra
par kapi chili ulja
1 žlica kiselog vrhnja
1 žlica majoneze
malo češnjaka u prahu
prstohvat sjeckanog peršina

Avokado prepolovite, izvadite košticu i izvadite meso sa žlicom te ga prelijte sa limunovim sokom te sa štapnim mikserom izmiksajte. Dodajte ostale sastojke osim začina te još malo miksajte. Začinite i izmiješajte sa žlicom. Stavite u posudicu i sa prozirnom folijom zamotajte kako avokado ne bi dobio smeđu boju. Poslužite sa pogačama.



Nema komentara:

Objavi komentar