srijeda, 4. veljače 2015.

Domachi chips





...znate onu glad kad vas primi želja za nekim grickalicama a doma nemate čak niti kikiriki...a pored toga se pokušavate zdravo hraniti...i surfam ja po internetu i tražim ideje što bih mogla napraviti kod kuće...odmah mi je ovaj recept zapao za oko...i mislim da ću ubuduće raditi sama čips kod kuće...u mikrovalnoj...daaaa daaa...dobro vidite...u mikrovalnoj! zapravo je super to što ga radite bez trunkice ulja i jednostavnije ne može...

Sastojci:

2,3,4 krumpirića
malo soli
začina po želji

Krumpire ogulite i operite pod vodom te ih na ribež ili sa nožem tanko narežite na ploške..što tanje tim bolje ako želite da budu fino hrskavi. 
Sad je bitno da ih u nekoliko navrata operete u hladnoj vodi da se izvuče škrob iz njih. Znat ćete da su spremni kad voda u kojoj ih namočite bude kristalno čista. 
Na kuhinjske papire slažite ploške krumpira i dobro ih osušite. Ja ih ostavim 15 minuta da budu na papiru. Kad ih osušite, stavite ih na tanjur jedan do drugog i pospite sa malo soli ili začina po želji te ih stavite u mikrovalnu na 3-4 minute, ovisno o jačini mikrovalne pećnice. Povremeno otvorite mikrovalnu i provjerite da vam ne bi izgorjeli. Stavite u posudicu, uzmite jedno pivce i pred telku sa domaćim čipsom. Na zdravi način!






Nema komentara:

Objavi komentar