nedjelja, 22. veljače 2015.

Kreativa cupcakes



...moje prvo umjetničko djelo sa posvetom...ovaj put na zahtjev jedne kreativne kolegice koja me malo izreklamirala pa moram vratiti uslugu...hvala joj puno na reklami i potpori i Ana ovo je za tebe...cupcakesi u tvoju čast...svi odmah skok na facebook stranicu Kreativa by Plave...šiva čudesa za malene i one malo veće...svatko može pronaći nešto za svoje klince, a i ako nema ono što vas zanima, uvijek joj možete doći s idejom i napravit će to za vas :) dakle, prvo facebook pa potražite njenu stranicu, pa skok na moj blog i olovku u ruke da prepišete receptić, a onda pravac kuhinja...



Sastojci:

2 jaja
prstohvat soli
75 g čokolade s narančom
120 g šećera
2 žlice šećera sa narančom (Kotanyi)
150 g jogurta od naranče
120 ml ulja
100 ml mlijeka
5 ml narančinog likera
korica i sok od 1/2 naranče
1/2 naribane zaleđene naranče
250 g glatkog brašna
1 prašak za puding okusa čokolade sa narančom Dolcela
1 i pol žlica kakaa
1/2 praška za pecivo
čokolada mousse naranča od Dorine

U posudi sa pjenjačom tucite jaja sa šećerima i soli dok se ne poveže i počinje pjeniti. Čokoladu otopite na pari i stavite sa strane. U jaja dodajte ulje, jogurt i liker pa miješajte pjenjačom. Potom dodajte naribanu zaleđenu naranču, koricu i sok od naranče pa otopljenu čokoladu i pomiješajte. 
U posebnoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke te ih usporedno sa mlijekom prosijte u mokre sastojke u tri navrata. Polagano i ne previše povežite sve. 
Silikonske kalupe napunite do pola pa u svaki stavite po jednu kockicu čokolade od naranče. Zatim sve kalupe do vrha napunite preostalom smjesom i stavite u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva te ih pecite 20-25 minuta. Ostavite da se ohlade.
Napravila sam čokoladni ganache u koji sam dodala žlicu marmelade od naranče te izmiksala u kremu. Budući da ganache radim iz glave a zaboravila sam izmjeriti sastojke slobodno uzmite bilo koji recept sa interneta. Sljedeći put obećajem stavljam i recept za svoj ganache.
Kako bi dobili oblik leptira svakom cupcake-u odrežite vrh pa ga prerežite po pola. Na sredinu svakog cupcake-a stavite kremu pa na to stavite dvije polovice kako bi dobili oblik krila. Još dodajte malo kreme i posipajte sa bobicama šipka ili ribanom koricom naranče.
Ovo su pravi čokoladni cupcakesi koji su jako sočni i baš imaju onaj touch naranče. Moja najomiljenija kombinacija, čokolada i naranča uvijek uspijeva. 


Nema komentara:

Objavi komentar