ponedjeljak, 2. veljače 2015.

Oreo macarons




...došla mi je jedna odlična ideja gledajući u oreo keksiće koje sam koristila za cheesecake koji slijedi odmah iza ovog receptića...zašto ne bih napravila crne macaronse sa bijelom oreo kremicom...i tako ja jedne večeri odlučila krenuti u realizaciju svoje ideje...ne moram vam niti reći da je crna boja u prahu živo zlo budući da je cijeli stan uključujući i mene bio puuun crnog praha, ali na kraju kad vidiš svoj ishod zaboraviš na svo crnilo...nije ih lako napraviti i to svaka domaćica koja se okušala u pripremi macaronsa zna ali svi oni koji imaju strpljenja i volje ne mogu pogriješiti...receptić je od naše odlične blogerice http://www.justcakegirl.com/  čiji macaronsi izgledaju wooow i vjerujte mi da će vam ispasti super...link za njezin video u kojem vam pokazuje kako ih napraviti  potražite na https://www.youtube.com/watch?v=9qHyL7OLnM0 



Macarons:
70g bjelanjaka 
50g kristal šećera
80g bademovog brašna (ili mljevenih badema)
120g šećera u prahu
boja u prahu 

Bjelanjke odvojite od žutanjaka par dana prije izrade macaronsa i barem 24h prije ih ostavite vani u zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi. Stavite ih u posudu i tucite mikserom pa kad se počnu pjeniti dodajte im polagano kristal šećer. U ovoj fazi dodajete i boju u prahu. Tucite bjelanjke dok se ne pojave tzv. "šiljkići". U posebnoj posudi pomiješajte bademovo brašno (ako ga nemate mogu i sitno mljeveni bademi) sa šećerom u prahu te metlicom pomiješajte dok se ne povežu. To dodajte u bjelanjke i lagano špatulom miješajte dok se sve ne poveže. Trebalo bi izgledati kao tekuća lava. Preporučujem svima koji rade prvi put da pogledaju video tutorial od Just cake the cupcake jer je ona to super pokazala. Smjesu stavite u vrećicu za ukrašavanje i sa okruglim nastavkom stavljajte u razmacima na papir za pečenje (koji mora biti već u kalupu). Ja već imam posebnu podlogu za macaronse pa mi je puno lakše. Zatim uzmite kalup i udarajte sa njim nekoliko puta o radnu površinu dok ne izađu svi mjehurići i površina macaronsa se ne poravna. Ostavite ih tako barem sat, dva na sobnoj temperaturi da se stvori opna na njima (dodirnite ih lagano prstom i ne bi se smjela smjesa lijepiti za prste). U pećnicu zagrijanu na 150 stupnjeva stavite kalup sa macaronsima i pecite ih 13-15 minuta. Izvadite ih i ostavite da se malo ohlade pa ih lagano skidajte sa papira. Stavite ih u limenu kutiju i neka odstoje barem 24h prije nego ih krenete puniti kremom. Mogu vam stajati u kutiji i par dana pa čak ih možete i zamrznuti.

Oreo krema:
1 vrećica dolcela šlaga 
120 ml mlijeka ili vode
krema iz oreo keksića (pakiranje od 180g)

U posudu za miksanje stavite mlijeko i u to dodajte vrećicu dolcela šlaga pa miksajte da postane čvrsta krema. Kremu iz oreo keksića otopite na pari pa malo ohladite i dodajte u šlag te miksajte dalje dok se sve ne poveže. 

Kremu sa dresir vrećicom stavljajte na jednu polovicu macaronsa i poklopite sa drugom polovicom. Voila!! Black macarons!




Nema komentara:

Objavi komentar